top of page

Ася Късовска

Със забележителна кариера като основател на счетоводна фирма, продължила повече от 15 години, Ася пренася своята изключителна дисциплина и прецизност в света на Йогата.

Страстта ѝ да се разхожда сред спиращи дъха пейзажи подхранва нейната енергия и креативност, които вплита в йога практиката си. Но любовта и подкрепата на семейството ѝ са тези, които истински разпалват духа ѝ.

Въпрос:

Ася, разкажи ни от колко време практикуваш йога? Кога реши да посетиш занимания по въздушна йога?

Отговор:

На йога клас подаднах случайно преди 8 години. Тогава даже и не предполагах, че тя ще стане неразделна част от моя живот. В началото не ми се получаваха асаните, мислех, че изглеждам смешно и абсурдно, но с времето нещата започнаха да ми се получават и даже сега предпочитам да практикувам йога със затворени очи, защото не е важно как изглеждащ, а как се чувстваш.  Въздушна йога практикувам от 6 години и тук нямаше нищо случайно. Беше съвсем целенасочено търсене, намерих зала , в залата се  запознах с Вера Хитова, която с ентусиазма си спомогна въздушната йога да стане неразделна част от моята йога практика.

Въпрос:

Кой може да практикува йога?

Отговор:

Йога може да практикува всеки, защото за мен йога е да отовриш сърцето си за доброто , за любовта, за силата си, да внесеш светлина в живота си, и да знаеш, че ти си този, който може да направи това. Един от принципите в йога е ахимса – ненасилие , затова в йога правим асаните до там . докъдето днес ни позволява тялото.

Въпрос:

Колко често мога да практикувам йога?

Отговор:

Може да звучи банално, но след като йога стане част от живота ти, ще усетиш вътрешната потребност от практика. За да поддържаме вътрешния си огън е добре да бъдем постоянни както на постелката , така и извън нея в мислите и делата си.

Въпрос:

С какво се отличава летящата йога?

Отговор:

С летящата йога по забавен начин огъвкавяваме тялото си , подобряваме сърдечно – съдовата система и кръвообращението, изправяме гръбначния си стълб. С помощта на люлката раздвижваме ставите си и укрепваме мускулите си. И не на последно място променяме перспективата си - виждаме света надолу с главата.

Ася Късовска

“Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш."
- Карлос Кастанеда 
bottom of page