top of page

Виктория Александрова

Днес ви запознаваме с Вики.

Един развиващ се талант с огромен потенциал.

Тя се занимава с пол денс от 2022г., а любимата й фигура е #pdаyesha.

Въпрос:

Как започна да тренираш? 

Отговор:

Исках да опитам много преди да се престраша за първи път, но все си намирах оправдания. Мислех си, че не съм достатъчно силна и гъвкава, но в един момент просто си казах, че трябва да опитам и още от първата тренировка разбрах, че това е нещо, на което искам да се посветя. Започнах да тренирам 1 път в седмицата, постепенно станаха 2 пъти и докато се усетя карах по 4-5 тренировки на седмица, и нямах търпение да дойде следващата.

Въпрос: Какво мислиш за съчетаването на пол денс с други спортове? Практикуваш ли някакъв друг спорт и как ти помага? 

Отговор: Смятам, че всеки спорт, който практикуваме допълнително допринася положително не само в пол денса, но и цялостно за нашето здраве. Йога или каквато и да е форма на стречинг са абсолютно наложителни, ако искаме да подобрим гъвкавостта и мобилността си. Освен това, аз съм почитател на силовите тренировки във фитнеса. Тренирах вдигане на тежести още преди да започна да се занимавам с пол денс и все още е неизменна част от моята тренировъчна програма. 

Въпрос:

Почитател ли си на високите обувки и екзотик пол денса?

Отговор:

Екзотик пол денса ми беше привлякъл вниманието. Kогато реших да опитам, се сдобих и с първия си чифт обувки. Веднага се влюбих в тях и няколко месеца по-късно си взех по-високи. От любопитство опитах да правя пол денс елементи с обувки , после започнах да опитвам и на спининг, постепенно станаха цели комбинации и накрая осъзнах, че стила към който се стремя е цялостна хореография, която съчетава и екзотик елементи, и спининг комбинации. Адски много ми допада и хард стила. Решила съм да се насоча, и в тази посока.  

Въпрос:

Кое беше най-голямо ти предизвикателство? 

Отговор:

Със сигурност най-голямото ми предизвикателство беше да се науча, да почивам и да слушам тялото си. В началото тръгнах с много мотивация. Тренирах 6 дни в седмицата по 2-3 пъти на ден. Когато не бях в залата да тренирам пол денс, бях във фитнеса. Вечер се разтягах, сутрин тичах. Имах изключителен прогрес, но след време не само, че ударих плато, но и започнах да виждам загуба на сила, болки в мускулите от претоварване и се наложи да намаля темпото. Осъзнах,че почивката е също толкова важна, колкото и усилията, които влагаме. Трябва да намерим баланс и да слушаме тялото си, за да бъдем здрави и да правим всичко, което обичаме.

Виктория Александрова

“Човек е устроен така, че когато нещо запали душата му, всичко е възможно "
bottom of page