top of page

Никол Андонова

"Спортът е  хоби, приятно занимание, начин да подобрим физическата си форма, да изглеждаме добре или професия. Всъщност спортът е много повече. Той е начин на живот, начин да се отпуснеш и да бъдеш себе си."

Аз се занимавам със спорт от 6 годишна , тренирала съм 11 години модерен балет, пробвала съм народни танци, спортни танци, синхронно плуване и накрая любовта ми към спорта ме отведе до въздушната акробатика, където разбрах ,че във въздуха е най-забавно. Въздушната акробатика ни учи да бъдем както силни, така и грациозни. 

Неоспорима истина е, че спортът, независимо какъв е, спомага за физическото, умственото и психическото развитие на човека. Спортът действа разтоварващо, изпълва с енергия, действа срещу депресия, помага за доброто самочувствие и тонус. За редица хора той е вече начин на живот. Усъвършенстват се дихателните органи, метаболизмът се подобрява, засилва се детоксикацията на организма чрез потта, влияе добре на сърдечно-съдовата система и много други. 

Спортът ни учи на дисциплина, формира у нас качества като себеуважение и уважение към другите, толерантност и отговорност, концентрация и умение да се справяме с предизвикателствата в живота, стремеж към победа и адекватно приемане на загубите.

Тренирай!

Забавлявай се!

Спортът е здраве!

Никол Андонова

Погрижи се за тялото си. Това е единственото място, на което можеш да живееш..."
- Джим Рон
bottom of page