top of page

Ния Лалева

Днес ви запознаваме с един от нашите пол денс инструктори - Ния Лалева.

Тя се занимава с пол денс от 2018г., а любимата й фигура е #pdsuperman.

Зададохме няколко въпроса на Ния, за да научим повече.

Въпрос:

Ния, разкажи ни за това как научи за пол денс? Какви бяха впечатленията ти след първата тренировка? Какво те накара да продължиш да тренираш?

Отговор:

Първият ми спомен е едно видео, което се появи във фейсбук докато с моя приятелка обмисляхме какво да започнем, да тренираме. И на двете ни хареса идеята за пол денс, затова потърсихме студиo в София и се записахме на тренировка. В залата ни чакаше Вера. Най-голямата ми изненада на първата тренировка беше, че пилонът се върти! Нямах представа за това, но в момента, в който усетих спининга се влюбих в пол денса. Чувала съм, че му казват ‘love at first spin’. Опитвала съм фитнес, тренирала съм и малко тенис на маса, но нито един спорт не е успявал да задържи вниманието ми за дълго, с изключение на пол денса и въздушната акробатика.

Въпрос:

Каква са първите реакции, когато споделиш на някой, че се занимаваш с пол денс от 5 години?

Отговор:

Най-често ме питат: "Можеш ли да правиш шпагат? Можеш ли?" - Да, мога.

Не можех, когато започнах да тренирам. Бях на повече от една педя от земята. Отне ми около година и половина, но разбрах, че шпагатите не болят , ако дишаш дълбоко и си мислиш за хубави неща.

Въпрос:

Вътрешно и външно, как те промени пол денса?

Отговор:

Бих казала, че тялото ми се промени в положителна насока - цялото ми тяло се стегна - ръцете, гърба, корема, бедрата. Краката ми станаха по-прави и изглеждат по-дълги. Мога да стоя с изправен гръб без да ми коства усилие. Благодарение на пол денса и стречинга научих повече за йогата и медитацията, които пък ми помагат да възстановявам тялото си. Смятам, че изградих пълноценна връзка с тялото си. Дори си харесвам всяка сининка.

 

Въпрос:

Грация или сила?

Отговор:

И двете! Няма по-красиво нещо от грациозност в силови движения. И все пак ако трябва да избера едно бих избрала грацията и фееричността.

Ния Лалева

“Красивите неща се случват на тези, които умеят да чакат.."
bottom of page