top of page

Ирина Янкова

Тя е нашия малък диамант.

Инструктор на малките и порасналите деца. Тя ще ви помага по пътя в приключението на въздушната и вертикалната акробатика. 

Въпрос:

Занимавала ли си се със спорт преди да откриеш вертикалната и въздушна акробатика?

Отговор:

Спортът винаги е бил част от ежедневието ми. Още от малка пробвам различни спортове, защото ми е интересно какво би ми предоставил всеки един от тях. Като малка тренирах спортна гимнастика, след това започнах да ходя на танци, а когато станах седми клас започнах да се занимавам и с фигурно пързаляне. След като разбрах за въздушната акробатика, реших че ще е забавно да пробвам. И така още на първата тренировка се влюбих във воалите. Реших, че няма как да не опитам от всичко, затова след като се престраших да отида и на тренировка по пол денс, открих следващата си нова страст.

Въпрос:

Смяташ ли, че пол денсът и въздушната акробатика те научиха на нещо?

Отговор:

За мен вертикалната и въздушна акробатика не е само начин да вляза във форма за лятото. В залата развих не само моята гъвкавост и сила, но се научих на много дисциплина, станах много по-смела и уверена и открих, че тялото ми е способно на много повече отколкото си мислех. А чувството, което те обзема когато изпълниш фигура, за която само си мечтал, е неописуемо

Въпрос:

Смяташ ли, че този спорт е подходящ за всеки?

Отговор:

Абсолютно. Въздушната акробатика е спорт, който може да се практикува както от хора, които тепърва навлизат в спортната култура, така и от вече опитни спортисти. Той може да те научи на спортна култура, докато се забавляваш и развиваш тялото си. От друга страна пол денсът би предизвикал хора, които се занимават цял живот със спорт. А най-хубавото е, че всичко това се случва, докато се забавляваш във въздуха.

Ирина Янкова

“Всяко ново нещо, което пробваш, крие потенциал да се превърне в най-хубавата част от живота ти"
bottom of page